Сусрет Путина и Дутертеа на самиту АПЕК-а

Председник Русије Владимир Путин размотрио је са председником Филипина Родригом Дутертеом на маргинама самита лидера земаља Азијско-пацифичке економске сарадње (АПЕК) у Перуу питања развоја односа двеју земаља.

На почетку састанка са Дутертеом, Путин је навео да ове године Русија и Филипини обележавају 40. годишњицу успостављања дипломатских односа.

"То је према историјским мерилима мали период, али смо ми успели да учинимо веома много за развој односа свестраног партнерства и високог поверења", рекао је Путин.

Он је изразио задовољство због могућности да поразговара са Дутертеом о развоју читавог комплекса билатералних односа.

Путин је, такође, честитао Дутертеу на победи на председничким изборима који су одржани 9. маја на Филипинима, додајући да се у Русији тог дана обележава годишњица победе у Великом отаџбинском рату.

"За Вас лично то је сада такође дан победе", рекао је руски председник обраћајући се Дутертеу, преноси Спутњик.

Филипински председник је захвалио Путину и рекао да је са нестрпљењем ишчекивао могућност да се упозна са њим.

"Не само због тога што представљате велику земљу, него и због Ваших лидерских особина", казао је Дутерте.

Председник Филипина је навео да је његова земља одувек желела да буде део западног света, али како је додао, "данас западне нације покушавају да нападну мале земље и да их застраше, што говори о њиховој нетрпељивости".

Према његовим речима, "оне (западне земље) почињу ратове, али се саме боје да у њима учествују".

Као негативан пример председник Филипина је навео САД, које, према његовим речима, изазивају сукобе у разним земљама - у Вијетнаму, Кореји, Ираку, Авганистану.

"То је деструктивна политика", уверен је председник Филипина.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи