Швајцарски ловац крило уз крило с руским авионом

Војни авиони са швајцарском заставом су током неколико минута, на небезбедном растојању, пратили авион са руском делегацијом која је кренула у Перу на самит Азијско-пацифичке економске сарадње.

Инцидент се догодио у ваздушном простору Швајцарске, преноси Спутњик.

У руском авиону су били чланови руске делегације, међу којима и Александар Фомин, шеф Федералне службе за војнотехничку сарадњу, као и новинари.

Један од швајцарских ловаца се приближио руском авиону толико близу да је било могуће видети не само швајцарску заставу на репу летелице и број Ј-5024 него и лице пилота.

Он се руском авиону приближио са леве стране, приближавајући се крилу, затим је извео маневар и прошао са десне стране.

Након неколико минута ловци су се удаљили. У руској посади су рекли да је то уобичајена пракса, али су новинари који више од 15 година извештавају о раду руског председника рекли да се сећају само једног сличног случаја, и да се ловац тада није толико приближио путничком делу авиона, наводи Спутњик.

број коментара 6 Пошаљи коментар
(субота, 19. нов 2016, 19:44) - Miloš [нерегистровани]

Pa ne bih rekao...

Ne mislim ja da se lovac toliko približio koliko ga je kamera zumirala, pa izgleda blizu. Verovatno je u avionu visoka delegacija pa je švajcarska avijacija otpratila avion. U jednom trenutku im pilot maše, u znak pozdrava. Lep gest.

(субота, 19. нов 2016, 12:51) - anonymous [нерегистровани]

Svajcarska!

Nije neutralna vec ima saradnju sa NATO;

(субота, 19. нов 2016, 11:08) - Drasko [нерегистровани]

Nikakav incident nije u pitanju...

Osim toga, pilot pozdravlja ( mase ) rukom, i to izgleda prijateljski, a ne provokativno, mislim da bi gospoda novinari, trebali malo da realnije da izvestavaju, kada si vec bili u tom avionu!

(субота, 19. нов 2016, 10:38) - anonymous [нерегистровани]

Nema sta, sila je Svajcarska.

Evo, sad su pokazali da osim sira, krava, cokolade, prljavih Banaka, satova, imaju i jaku Armadu. Napred Svajcarska! Tako se pokazuju misici. Kao mis kad izadje iz rupe pa preti slonu. Smesna i bezpotrebna intervencija. Milsim da su se uplasili da se nespuste Rusi i uzmu svoje pare iz Banaka.

(субота, 19. нов 2016, 10:14) - Поверење је добро,али провера је боља! [нерегистровани]

Швајцарски пилоти важе...

за најобученије,а вежбају као да ће сутра бити рата!

(субота, 19. нов 2016, 09:56) - anonymous [нерегистровани]

Dobar

Im je lovac,