После Уљукајева већа чистка у Русији, следећи вицепремијер?

Хапшење министра за економски развој Русије Алексеја Уљукајева под оптужбом за узимање мита посејало је страхове међу политичким елитама широм Москве да се можда спрема већа чистка других високих званичника.

Како наводи Ројтерс, неколико званичника који су за Ројтерс разговарали под условом да не буду именовани описали су грозничаву атмосферу унутар владиних министарстава након притварања Уљукајева, првог министра који је ухапшен током обављања манадата у последњих неколико деценија.

Наводи се да је руски лист Ведомости, цитирајући неименовани високи безбедносни извор, објавио имена других званичника за које тврди да су били под присмотром домаћих обавештајних служби у циљу прикупљања доказа о примању мита.

На листи се, између осталих, налазе вицепремијер Аркадиј Дворкович и сарадник вицепремијера Игор Шувалов. Упитан о даљим реперкусијама, портпарол Кремља Дмитриј Песков је рекао да не види никакву везу између случаја Уљукајева и других у влади, као и да само истражитељи могу да кажу да ли су праћени и други званичници.

Истражни комитет, који је ухапсио Уљукајева под оптужбом да је изнудио два милиона евра мита од нафтне компаније "Росњефт", негирао је тврдње да постоје други осумњичени у том случају.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво