Петиција да Хилари Клинтон буде председница САД

Више од два милиона људи потписало је за 24 часа онлајн петицију којом се од Електорског колеџа тражи да за председника САД изабере Хилари Клинтон, а не Доналда Трампа, иако је он освојио већину електорских гласова.

У петицији се наводи да Трамп није погодан за функцију председника САД и да је опасан по земљу, преносе амерички медији.

Хилари Клинтон је, како се додаје, освојила више гласова грађана и треба да обавља председничку функцију.

"Једини разлог Трампове победе јесте Електорски колеџ. Али Електорски колеџ може да преда Белу кућу другом кандидату. Зашто не искористити ову најнедемократскију од наших институција како би се осигурао демократски резултат?", наводи се у образложењу.

Потписници петиције такође траже од појединих електора да гласају супротно од својих држава и учине Клинтонову победницом.

Електорски колеџ има 538 чланова, а Трамп је освојио 290 гласова.

Електори се састају у Вашингтону 19. децембра, када ће званично изабрати 45. америчког председника, а чак и да петиција прикупи више милиона гласова, веома је мало вероватно да нови шеф Беле куће неће бити Доналд Трамп.

Број коментара 17

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво