Викиликс: Демократе помогле Трампу да победи

Републикански кандидат Доналд Трамп победио је у трци за место председника САД, зато што му је то омогућила Демократска странка истурањем за кандидата Хилари Клинтон уместо Бернија Сандерса, тврди "Викиликс".

Сенатор Берни Сандерс могао је да порази Трампа, тврде готово сви аналитичари, али га је његова Демократска странка спречила у томе, када су дали подршку Хилари Клинтон, која је постала кандидат те странке.

Викиликс тврди да је естаблишмент Демократске странке на све могуће начине гурао Клинтонову према номинацији за председника САД, чиме су, додаје се, омогућили Трампу лакшег противника, с обзиром на бројне скандале у које је упала.

Портал којем на челу седи Џулијан Асанж непосредно уочи избора у Америци објавио је серију хакованих имејлова, који су направили огромну штету Клинтоновој, али и Демократској странци.

Током предизборне кампање у САД, Берни Сандерс је бележио сјајне резултате у јавности, па скоро сустигао предност коју је Клинтонова имала над њим. Међутим, унутрашњим одлукама демократа, Сандерс је био присиљен да се повуче из трке, па је Клинтонова касније поражена од Трампа.

"Сандерс је, притиснут из своје странке, повукао своју кандидатуру и подржао Клинтонову, али то није било довољно да се гласачи увере да за њу и гласају", наводи Викиликс, пренео је сарајевски Дневни аваз.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи