Пјонгјанг упозорава Трампа да не одустаје од атомског оружја

Северна Кореја је упозорила будућу администрацију новоизабраног председника САД Доналда Трампа да ће имати посла са "нуклеарном државом", наводећи да је труд који Вашингтон улаже у денуклеаризацију Пјонгјанга "илузија којој је истекао рок трајања".

"Ако је администрација Барака Обаме ишта учинила... то је било то да је безбедност континенталног дела САД довела у највећу могућу опасност. То је нову администрацију оптеретило тиме да мора да се суочи са самосвојном севернокорејском нуклеарном државом", пише у уводнику листа "Родонг шинмун", који је гласило владајуће партије Северне Кореје, преноси АФП.

Агенција наводи да се у тексту не помиње именом Трамп, који је током предизборне кампање изјавио да је отворен за преговоре са Ким Џонг Уном о нуклеарним амбицијама севернокорејског вође.

"Ако би он дошао овде, ја бих га прихватио", рекао је Трамп присталицама на митингу у Атланти у јуну.

АФП подсећа да су УН примениле на Северној Кореји пет сетова санкција откад је ова земља први пут извршила нуклеарну пробу 2006. године.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара