Строс Кан мора да плати порез од 75.000 евра

Управни суд у Луксембургу потврдио је пресуду бившем директору ММФ-a Доминику Строс Кану, по којој треба да плати 75.000 евра заосталог пореза на добит компаније ЛСК, на чијем је челу био.

Строс Кан, некадашњи министар економије Француске, нашао се на удару луксембуршких пореских власти после банкрота инвестиционе компаније којом је управљао од 2013. до 2014. године.

У образложењу одлуке суда у Луксембургу наводи се да "квалитет управљања компанијом ЛСК не ослобађа Строс Кана личне одговорности" и додаје да "управник или представник компаније мора да испуњава пореске обавезе правног лица на чијем је челу".

По речима Строс Кановог адвоката Андреа Лутгена, некадашњи директор ММФ-а доказао је у октобру да није обављао ниједну управљачку функцију у компанији, а административни суд "није надлежан да одлучује о грађанској одговорности представника правног лица за испуњавање пореских обавеза".

Суд није уважио те наводе и потврдио је пресуду којом се Строс Кану налаже да плати износ од 74.792,40 евра са каматом на неплаћене порезе за 2014. годину.

Строс Кан је у октобру 2013. године био партнер француског бизнисмена израелског порекла Тијерија Лејна, са којим је, после афере "Софител", у којој је оптужен за силовање хотелске собарице, основао инвестициону компанију ЛСК.

Та компанија је банкротирала у новембру 2014. године, после Лејновог самоубиства у Тел Авиву и иступања Строс Кана из чланства.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи