Хилари Клинтон против Трампа: Битка за Охајо

У време председничких избора, Вашингтон истражује наводне претње Ал Каиде да ће организовати нападе у време избора. Милиони грађана већ су гласали на местима где је то могуће учинити превремено. Истраживања јавног мњења показују да се у четири неодлучне државе предност Хилари Клинтон истопила, па се у њима сада води битка за сваког бирача. Једна од тих држава је Охајо.

Три дана пред изборе 37 милиона Американаца већ је гласало. Незапамћен одзив негде је добар за Клинтонову, негде за Трампа али увек показује са колико су страсти Американци, због природе и порука кандидата, приступили изборима.

"Пратили смо изборе у десетинама земаља током година и истраживање показује да је Америка сада подељенија него иједна земља на свету. Само је Мозамбик био подељенији после рата, по племенским линијама. За Американце су таква поређења тужна", каже Пол Бек, професор Универзитета Охаја. 

Охајо је до сада увек гласао за кандидата који је на крају ушао у Белу Кућу па су оба кандидата готово свакодневно присутни. Доналд Трамп, који тренутно води у истраживањима, одржао је митинг у унутрашњости. Посетилаца много. Сви су белци из средње класе и сви огорчени.

"Хилари је лажљива, покварена и није је брига за Америку. У ствари, већ је са Обамом уништила већи део земље. Не треба нам више", рекао је присталица Трампа.

Увече у Кливленду, спектакл великих звезда, репера Џеј Зија и његове супруге Бијонсе. Младима урбаног Охаја од Хилари Клинтон. Сала препуна афроамериканаца и других мањина, подједнако љутитих. 

"Доналд Трамп нема ни карактер ни интелект човека који треба да води најјачу земљу на свету", рекла је једна симпатизерка Хилари Клинтон. 

На националном нивоу Клинтонову подржава 46 одсто бирача, Трампа 44 одсто. У таквој трци оба кандидата траже само једно, да нико не изостане са бирачког места.

"Тражимо гласове и републиканаца и демократа и оних који ће сада први пут гласати а има их много", каже Доналд Трамп.

"Имамо још незавршеног посла, још препрека које треба савладати и уз вашу помоћ, још једну стаклену ограду коју треба пробити", каже Хилари Клинтон, председнички кандидат Демократа. 

Док службе безбедности упозоравају да имају неодређене податке да Ал Каида спрема напад пред изборе армије партијских добровољаца раде 24 сата дневно.

Како истраживања указују на све неизвеснију трку, кампања се претвара у праву битку за сваког бирача и у данима до избора нико од њих неће избећи телефонске позиве и посете партијских делегација које ће их убеђивати да је судбина Америке баш у њиховим рукама.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи