Спасена једна од отетих девојчица из Чибока у Нигерији

Нигеријска војска саопштила је да је у близини границе са Камеруном пронашла једну од 270 девојчица, које су пре више од две године припадници исламистичке екстремистичке групе Боко Харам отели из школе у нигеријском граду Чибоку.

"Нигеријски војници спасили су још једну ученицу из Чибока у Пулки у петак увече", рекао је портпарол нигеријске војске Сани Усман за АФП.

Усман је девојчицу идентификовао као Маријам Али Маијанга и истакао да су је пронашли војници док су пратили бегунце из базе Боко Харама у шуми у Борну, преноси Ројтерс.

Девојчица је пронађена са десетомесечним сином, истакао је Усман.

Неименовани званичник нигеријског града Чибока средином октобра је рекао да нигеријска влада преговара о ослобађању још 83 девојчице из Чибока које су отете пре две и по године, али више од 100 других девојчица не желе да напусте своје отмичаре из исламистичке екстремистичке групе Боко Харам.

Око 276 ученица киднаповано је из школе у североисточном Чибоку у априлу 2014. године, а Битрус каже да је, како наводе ослобођене девојчице, неколико десетина отетих ученица побегло одмах, док је најмање половина девојчица преминула у заробљеништву.

Чибок је мала, конзервативна хришћанска енклава у претежно муслиманској северној Нигерији.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 14. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара