Aсанж: Руска влада нема везе с мејловима, жао ми је Хилари

Оснивач "Викиликса" Џулијан Асанж демантовао је тврдње Демократске странке и кандидаткиње на изборима у САД Хилари Клинтон да иза објављивања њених спорних мејлова стоји руска влада.

Џулијан Асанж је у интервјуу за телевизију Раша тудеј, који ће бити емитован у суботу, рекао да у табору демократа постоји хистерично убеђење да је Русија за све одговорна.

"Хилари Клинтон је неколико пута изјавила да је Русија извор наших објава. То није тачно – можемо да кажемо да руска влада није извор", истакао је Асанж, који је интервју дао у амбасади Еквадора у Лондону, где се налази већ четири године.

Асанж је оптужио Хилари Клинтон да је пион "закулисних интереса" и изразио сумњу у њену физичку способност да буде председник.

"Хилари је само једна особа. Заправо, жао ми је Хилари Клинтон као особе јер видим некога кога је појела сопствена амбиција, буквално је измучена до оболевања, за шта је била доказ несвестица, а то је све последица претеране амбиције. Али она представља читаву мрежу људи и односа са одређеним земљама", навео је Асанж.

Викиликс је у последњих девет месеци објавио више од 30.000 мејлова са приватног сервера Хилари Клинтон, који је користила док је била државна секретарка. Ту је и скоро 20.000 мејлова кореспонденције са члановима Демократског националног комитета.

Током прошлог месеца Викиликс је објавио и више од 50.000 мејлова повезаних са Џоном Подестом, шефом кабинета Била Клинтона и блиским сарадником садашње председничке кандидаткиње.

Америчко министарство за унутрашњу безбедност и канцеларија директора Националне обавештајне службе су прошлог месеца објавили заједничко саопштење, тврдећи да су уверени да је руска влада "дириговала" објављивањем мејлова.

Те тврдње је Москва одбацила, а портпарол руског председника Дмитри Песков их је назвао бесмисленим.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 11. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара