Акција швајцарске полиције у џамији, ухапшене четири особе

Швајцарска полиција је спровела рацију у џамији у западном граду Винтертуру, саопштили су званичници. Операција у џамији Ан Нур се завршила привођењем четири особе, међу којима је и један имам из Етиопије, који је наводно говорио да треба побити муслимане који не долазе на молитву.

У саопштењу тужилаштва се не помиње повезаност верника те џамије с војском Исламске државе у Сирији и у Ираку чиме је швајцарски дневник Тагес Анцајгер објаснио рацију.

Полиција је раније саопштила да је у питању џамија "Ан Нур" у Винтертуру и да ће детаље по окончању акције изнети регионални тужилац из оближњег Цириха.

Тагес анцајгер је навео да је на мети истраге нови имам џамије, који је из Сомалије. Лист је додао да се већи број младића, који су редовано долазили у џамију, прикључио Исламској држави у Сирији и Ираку.

Швајцарска обавештајна служба процењује да је од 2001. године 77 "џихадом мотивисаних особа" напустило земљу и отишло у зоне сукоба, већином у Ирак и Сирију.

Служба верује да су двојица погинула, док су други и даље у зони сукоба или су се вратили у Швајцарску, преноси АП.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво