Улице Бразила смртоносније него ратиште у Сирији

Bише људи је погинуло на улицама бразилских градова него у Сирији за пет година рата, тврди Бразилски јавни безбедносни форум.

Према наводима те организације, око 280.000 особа је убијено у најмногољуднијој држави Јужне Америке.

Бразил се последњих година суочава са порастом криминала, узрокованим оштрим економским падом и кресањем буџета полиција у градовима широм земље.

Сиријска опсерваторија за људска права је избројала 256.124 погинула у грађанском рату у тој земљи.

Форум је у биланс погинулих у Бразилу урачунао убиства из користољубља и насилне пљачке које су имале смртни исход. Како се тврди, само 2015. године је убијено 58.000 људи.

Прошле године је стопа убијених достигла 28,6 људи на 100.000 становника, што је много више од десет на сто хиљада, колики је праг Уједињених нација за хронично насиље у једној земљи.

Једна од најсиромашнијих савезних држава Бразила – Сергипе имала је запањујућу стопу од 57 убистава на 100.000 људи.

У извештају Форума се истиче и проблем полицијског насиља. Тврди се да сваког дана у просеку девет особа погине од руке полицајца.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво