Путин против обнављања напада на Алеп

Портпарол Кремља Дмитриј Песков рекао је да председник Русије Владимир Путин верује да обнављање ваздушних на сиријски град Алеп за сада није неопходно.

Дмитриј Песков је навео да руски председник одбацује обнављање напада како би се дало времена САД да раздвоје умерену опозицију од терористичких група и омогуће екстремистима и цивилима да напусте Алепо", а преноси Ројтерс.

Песков је додао да "Русија ипак задржава право на коришћење свих својих средстава и силе како би помогла сиријској војсци".

Министарство одбране Русије је саопштило раније данас да је Генералштаб руске војске затражио од председника Путина дозволу за обнављање ваздушних напада на екстремисте у источном сиријском граду Алепу након десетодневног затишја. 

Министарство је као образложење захтева навело јачање активности екстремиста и наставак страдања цивила у Алепу, преноси Ројтерс информацију руске агенције Интерфакс.

Жестоке борбе избиле су данас у и око Алепа, пошто су побуњеници опкољени у источном делу тог сиријског града најавили офанзиву да би пробили опсаду владиних снага, јављају агенције.

Напад је започео испаљивањем стотина ракета по западном делу града, који је под контролом владиних снага, саопштила је Сиријска опсерваторија за људска права.

У почетним нападима је најмање 15 цивила убијено, а на десетине повређено, навела је та опозициона група са седиштем у Лондону.

Побуњеници су у својој офанзиви прибегли и самоубилачким акцијама. Како јавља АП, у граду се чује и дејство сиријских и руских војних авиона који гађају положаје побуњеника.

То је други покушај побуњеника да разбију опсаду. Они су у августу отворили коридор на источном ободу Алепа.

Ракете су испаљене и на владине положаје источно од Алепа, укључујући војну ваздухопловну базу Најраб.

Ракете су испаљене и на провинцију Латакија, где се налази руска база Хмеимим.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво