Грушко о акцијама НАТО-а: Шта је следеће?

Акције НАТО-a представљају ризик за европску безбедност, а посебно за одредбе споразума Русија–НАТО које се односе на војну уздржаност, изјавио је стални представник Русије при Алијанси Александар Грушко.

Грушко је то рекао реагујући на одлуку НАТО-а да повећа војну присутност на истоку Европе и у Црном мору.

Према његовим речима, од самита НАТО-a у Велсу у септембру 2014, састанци министара су били "стереотипни, и без позитивних сигнала за односе Русија–НАТО", пренео је Тас.

Грушко је навео да Русија неће остати нема на такве мере Алијансе.

"Сада се поставља питање: шта је следеће? Нови талас спекулација НАТО-а о руској претњи и нова спирала трке у наоружању? Мислимо да тај пут никуда не води", истакао је Грушко.

Сматра да се оно што НАТО ради у Црном мору не може подвести под борбу против тероризма.

Генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг рекао је да се читав низ земаља придружио иницијативи Канаде, Немачке, Велике Британије и САД да разместе мултинационалне батаљоне на источним границама Алијансе.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара