Трамп: У вођству сам и победићу на изборима

Републикански кандидат за председника САД Доналд Трамп одбацио је резултате многобројних анкета који наговештавају његов изборни пораз и поручио да ће за 12 дана победити у трци за Белу кућу, јавља АФП.

"Вратићемо се ми у Белу кућу", истакао је Трамп у обраћању присталицама у неопредељеној држави Охајо, упорно тврдећи да је у вођству.

Трамп је почео реченицу са "ако победимо", али се брзо исправио и рекао: "Не ако, него када победимо 8. новембра", додавши да не жели да то узима "здраво за готово", али да "побеђује у многим државама".

Оптуживши медије да су пристрасни у корист његове демократске противнице Хилари Клинтон, републикански председнички кандидат је рекао да "он побеђује у Флориди, он побеђује у Северној Каролини, он побеђује у Ајови, а побеђује и у Охају".

Просечни резултати анкета, међутим, месецима показују да Клинтонова предњачи над Трампом, а показују и да контроверзни њујоршки милијардер у протеклих месец дана није у предности у Флориди ни у Северној Каролини, примећује француска агенција.

У Охају Трамп бележи незнатну предност, али је трка прилично тесна, толико да он данас у тој држави има три предизборна скупа.

У Ајови је на стабилнијем положају, али ће му бити потребно вођство у већем броју неопредељених држава да би освојио Белу кућу.

Трамп и Клинтонова су ушли у завршницу жестоке двогодишње предизборне кампање и сада настоје да привуку што већи број гласова у такозваним неопредељеним државама, а фокусирани су на подстицање присталица да изађу на рано гласање.

"Рано гласање је у току, тако да је боље да то пребринете, да изађете и гласате, јер не желимо да то пропустимо", поручио је Трамп, назвавши Клинтонову "великим лажовом", у нади да ће евентуално придобити и подршку њених подржавалаца.

Демократска председничка кандидаткиња се данас на свом предизборном скупу у Северној Каролини појавила заједно са првом дамом Мишел Обамом, која је позвала присталице да изађу на биралишта.

Трампова стратегија, рекла је Обама, има за циљ "да ове изборе учини толико прљавим и ружним да не желимо да будемо део тога".

"Зато, када чујете како људи причају о глобалној завери и кажу како су избори намештени, знајте да само покушавају да вас задрже код куће", поручила је она.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи