Лондон: Француска треба да се побрине за децу из "Џунгле"

Британија је позвала француску владу да се постара за децу која су остала незбринута у Калеу након рушења мигрантског кампа у том лучком граду на северу Француске, јавља АФП.

Француски дневник Фигаро наводи да стотинак деце и даље лута по кампу званом "Џунгла", у нади да ће моћи да се региструју за одлазак у Британију, која је већ примила десетине малолетника из тог кампа.

Британска министарка унутрашњих послова Амбер Руд разговарала је са француским колегом Бернаром Казневом "како би истакла потребу да деца која остану у Калеу буду адекватно заштићена".

Рудова је обећала да ће радити са француским властима како би обезбедили да сва деца која буду могла да дођу у Британију тамо буду пребачена што је пре могуће.

Француске власти су јуче саопштиле да су окончале "чишћење" мигрантског кампа "Џунгла" у Калеу, три дана након почетка операције рушења тог кампа.

Десетине миграната остало је данас у Џунгли", међу којима има и деце, док багери расклањају и последње преостале шаторе и заклоне у кампу чији је већи део изгорео у пожарима, наводи француска агенција.

Француско министарство унутрашњих послова саопштило је јуче да је од укупно 6.400 миграната, колико су власти процениле да их је живело у том кампу до ове недеље, приближно 5.600 миграната одведено у пријемне центре широм земље или их је примила Британија.

Британски медији објавили су пре три дана да је Британија привремено обуставила прихват деце избеглица из мигрантског кампа у Калеу.

Процес трансфера деце избеглица је обустављен на захтев француских власти, речено је Ивнинг стандарду у Министарству унутрашњих послова.

Ова информација је објављена након што је у Британију стигла прва група мигрантске деце без пратње која нема никакву везу с том земљом.

Раније је улазак био дозвољен само деци избеглица која имају рођаке у Британији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво