Рахој није добио поверење парламента, нови покушај у суботу

Наша уздржаност у суботу ће вам омогућити да формирате владу, али то није наша подршка вашој влади, а ни вашој политици, поручују социјалисти Маријану Рахоју. Они су данас гласали против Рахојеве владе.

Вршилац дужности шпанског премијера Маријано Рахој данас није добио поверење већине посланика у парламенту, али се очекује да ће на новом гласању, у суботу, имати подршку, што би омогућило формирање мањинске конзервативне владе у Шпанији, која је у политичкој блокади већ десет месеци.

Рахој из Народне партије обезбедио је подршку 170 посланика, шест гласова мање него што му је потребно за већину у парламенту који броји 350 места.

"Немате наше поверење, а ни подршку", рекао је Рахоју представник социјалиста, друге странке по снази, Антонио Хернандо.

Социјалисти су данас гласали против Рахоја, али су пристали да буду уздржани у другом покушају гласања о поверењу у суботу, како Шпанци не би морали поново на изборе, преноси АФП.

"Наша уздржаност у суботу ће вам омогућити да формирате владу, али то није наша подршка вашој влади, а ни вашој политици", Хернандо је поручио Рахоју.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво