Волстрит џорнал: Руси вежбају атомски напад, хладни рат јача

У Русији се обнављају склоништа од бомби и тестирају гас-маске усред напетих односа између руског председника Владимира Путина и САД, пише "Волстрит џорнал" у тексту под насловом "Руси обављају вежбе преживљавања у случају експлозије нуклеарне бомбе, док се хладни рат захуктава".

Амерички лист Волстрит џорнал наводи да су "руске власти појачале мере преживљавања у случају нуклеарног рата усред обрачуна са Вашингтоном, обрисавши прашину са планова цивилне одбране из совјетске ере и обнављајући склоништа од бомби у највећим градовима".

"У Министарству за ванредне ситуације Кремља, хладни рат се вратио. Земља је недавно одржала највеће вежбе цивилне одбране још од распада СССР-а, у којима је, према наводима званичника, 40 милиона људи увежбавало одговор на хемијске и нуклеарне претње", наводи Волстрит џорнал.

Лист пише да су "паралелно са тим, коментатори на ваздушним таласима којима доминира држава упутили антиамеричке коментаре какви нису виђани годинама".

"Русији је мука од арогантних лажи Америке", преноси Волстрит џорнал речи "утицајног коментатора Дмитрија Кисељова", изговорене овог месеца након пропасти сиријског мировног плана.

Шеф руског "Левада центра" за истраживање јавног мњења Лев Гудков рекао је за амерички лист да "претња нуклеарним ратом такође чини то да се на становништво лакше утиче и оно не буде критички расположено према власти".

"Већина људи верује да је трећи светски рат већ почео, али сада смо још увек у хладној фази рата, која може, а и не мора, да се претвори у врући рат. А током рата морате да подржавате власти своје земље", истиче Гудков.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара