Терористички напад у Пакистану, погинуло 60 кадета

Најмање 60 особа је убијено, док је више од 100 рањено у нападу на Полицијску академију на југозападу Пакистана. Наоружани терористи упали су у спаваонице у полицијској академији где се у том тренутку налазило између 200 и 500 кадета. Операција неутрализовања екстремиста трајала је више од пет сати, саопштили су званичници. ИД преузела одговорност за напад.

Маскирани екстремисти опасани експлозивом и наоружани калашњиковима, усред ноћи упали су у спаваонице на Полицијској академији у Квети и насумице запуцали.

"Тројица милитаната дошла су право у нашу бараку. Само су упали и запуцали на све стране. Почели смо да вриштимо и бежимо, и ја сам успео да побегнем", каже кадет.

Безбедносне војне, полицијске и парамилитарне снаге убрзо су опколиле зграду и успеле да евакуишу више десетина талаца. Локални медији јављају да су на месту окршаја одјекнуле најмање три експлозије.

"Наши момци су убили једног терористу, док су се друга двојица разнела експлозивом. Још бројимо жртве и још немамо прецизне податке о њиховом тачном броју", каже Сарфаз Бугти, министар унутрашњих послова у провинцији Балучистан.

"Кадети су држани као таоци. Сви нападачи су били бомбаши самоубице који су оперативне инструкције добијали из Авганистана", каже генерал-мајор Схер Афган.

Иза крвопролића, како сумњају у врху полиције, стоји група "Лашкер е џангви", повезана управо са терористима у Авганистану.

У граду Квети, престоници провинције Белучистан, већ годинама бију битку са побуњеницима и исламистичким милитантима. У августу је у одвојеним бомбашким нападима на болнице и адвокатске канцеларије убијено 88 људи.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво