У Средоземљу спасено 2.200 миграната у 24 сата

Око 2.200 миграната спасено је током протекла 24 часа у централном делу Средоземног мора, у 21 операцији спасавања, док су истовремено из мора извучена тела 16 утопљених миграната, саопштила је италијанска Обалска стража.

Више од 1.000 миграната, пошто су их бродом довезли у Палермо, почели су да певају, играју и плешћу, пренеле су стране агенције.

Са норвешког брода "Siem Pilot", који учествује у операцији "Тритон" пограничне агенције Европске уније Фронтекс, прво су се искрцали болесни, жене и деца, њих неколико стотина.

Остали ће остати на броду до сутра, како би се смањио притисак на екипе за евиденцију миграната на копну.

Централно-медитеранска рута од Северне Африке до Италије је за мигранте веома опасна, па се од почетка године утопило или нестало више од 3.100 миграната који су покушали да пређу ту руту пловилима, показују процене Међународне организације за миграције.

У данас реализованим операцијама спасавања, мигранти су били на 18 гумених чамаца и три бродића, наводи италијанска Обалска стража.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво