Либерман: Израел ће уништити Хамас у наредном рату

Израелски министар одбране Авигдор Либерман запретио је "потпуним уништењем" Хамаса уколико дође до новог рата. Израел је ваздушним ударом одговорио на ракетни напад из појаса Газе, саопштила је израелска војска.

У интервјуу за палестински лист Ал-Кудс израелски министар одбране Авигдор Либерман рекао је да Израел нема интереса да поведе нову офанзиву у појасу Газе али је запретио "потпуним уништењем" Хамаса уколико до новог рата дође.

Лидер националистичке партије Израел наш дом обећао је у свом првом интервјуу за један палестински лист да ће Израел бити први који ће рехабилитовати појас Газе, укинути блокаду и изградити кључну економску инфраструктуру на палестинској територији, као што су лука и аеродром, ако престане испаљивање ракета и изградња тунела за нападе на Израел.

Израелски званичници су и раније изразили подршку за помоћ у изградњи луке у појасу Газе, све док Израел има могућност да је надгледа како би се спречио увоз оружја.

Ако Израел буде натеран у још један рат против исламског Хамаса који контролише Газу, биће то Хамасов последњи рат, упозорио је Либерман.

"Ми ћемо га потпуно уништити", рекао је он.

Либерманов интервју објављен је истог дана када су се огласиле сирене дуж границе с појасом Газе, након што је испаљена ракета са те палестинске територије.

То је четврто ракетирање из Појаса Газе овог месеца, наводи израелски лист Хаарец. Рањених није било ни у једном инциденту. Након тога су израелски војни авиони извршили ваздушни удар на циљеве у појасу Газе.

Израелска војска сматра Хамас одговорним за све насиље које потиче из Појаса Газе, иако та екстремистичка организација углавном поштује прекид ватре којим је окончано 50 дана рата с Израелом 2014. године.

Друге мање екстремистичке организације од тада спорадично испаљују ракете преко израелске границе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи