Кале, сукоб полиције и миграната у "Џунгли"

Француска полиција је употребила сузавац у покушају да успостави ред, два дана уочи планираног затварања импровизованог мигрантског кампа познатог као "Џунгла" у Калеу, преноси Би-Би-Си.

Група од око 50 миграната бацала је камење на француске полицајце, а они су одговорили димним бомбама и пендрецима.

Француске власти су саопштиле да не желе да употребе силу, али су упозориле да ће можда морати да интервенишу ако неки мигранти буду одбили да напусте камп.

Мигрантима у кампу власти расподељују 10.000 летака са обавештењем да морају да напусте камп пре него што у понедељак тамо стигну булдожери.

Мигранти, како је наведено у летку, треба да, почев од јутрос, пређу у оближњи хангар одакле ће аутобусима бити превезени у друге делове Француске и биће им пружена прилика да траже азил.

У међувремену, прва мигрантска деца без пратње, која немају никакве породичне везе са Британијом, стигла су у ту земљу из кампа у Калеу, након што је први талас од 39 дечака који имају рођаке у Британији стигао тамо прошлог понедељка.

Неке добротворне организације страхују да ће неки мигранти одбити да буду премештени у пријемне центре у другим деловима Француске јер и даље желе да стигну до Британије.
Званично, у кампу у Калеу има око 7.000 миграната, док хуманитарне групе тврде да их има скоро 10.000.

У том кампу је често долазило до насиља пошто мигранти, претежно из Африке и са Блиског истока, покушавају да се укрцају у камионе који иду за Британију, при чему се сукобљавају са возачима и полицијом.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво