Меркел и Оланд Путину: Бомбардовање Алепа ратни злочин

Лидери Немачке и Француске су критиковали Русију због напада на Алеп и истакли да оно што се тамо дешава представља ратни злочин.

Француски председник Франсоа Оланд је истакао да је један од првих захтева да бомбардовање од стране режима и његових руских савезника престане, преноси АФП.

"У име Немачке сам јасно рекла да међународно право јасно дефинише ратне злочине и да је бомбардовање нехумано. Оно представља страшан проблем за људе", рекла је немачка канцеларка Ангела Меркел.

Оланд и Меркелова су на заједничкој конференцији за новинаре критиковали Путина због ваздушних удара Москве у Алепу.

О евентуалним додатним санкцијама Москви, према њеним речима, биће разговора на самиту ЕУ који данас почиње.

После скоро шест сати разговора са Оландом и Путином, немачка канцеларка је рекла да актуелно примирје у Сирији мора да буде полазна тачка за хуманитарну помоћ људима у Алепу.

Додала је да Русија сноси значајан део одговорности за хуманитарну ситуацију у Сирији, али је додала да без примирја није могуће раздвојити цивиле од терориста.

Путин је јутрос у Берлину рекао да је Москва спремна да продужи хуманитарну паузу у сиријском граду Алепу "докле год је то могуће".

"Јасно смо изнели намеру да продужимо паузу док год је то могуће, у зависности од тренутне ситуације на терену, и да обуставимо наше ваздушне нападе", рекао је Путин.

Меркелова је оценила да су разговори са Путином и Оландом били тешки, наводи Тас.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи