Британски таблоиди изазвали панику тумачењем Путинове изјаве

Таблоидни листови су у Великој Британији изазвали панику објављујући на насловним странама лажну изјаву руског председника Владимира Путина да саветује својим држављанима да се врате из иностранства, алудирајући тиме на почетак трећег светског рата.

Британски листови Дејли мејл и Дејли стар су најавили трећи светски рат на основу непоузданих информација руског регионалног портала, пише РТ.

Они су цитирали пет анонимних политичара који су наводно рекли да им је из Кремља препоручено да своје породице, укључујући децу која студирају на страним факултетима, врате кући.

Испоставило се, наводи РТ, да су британски медији погрешно протумачили позив руског председника политичарима да децу не уписују на скупе стране факултете већ на руске.

Погрешно тумачење Путинове изјаве су пренели мањи руски портали, након чега их је преузела британска таблиоидна штампа, која их је објавила – на насловним странама.

На питање да ли је тачно да је Путин изјавио да Руси треба хитно да се врате из западних земаља, портпарол Кремља Дмитри Песков је рекао да "први пут чује за тако нешто".

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи