Где Исламска држава купује оружје за напад на Европу?

Италијанска телевизија "Италија 1" приказала је репортажу о куповини и пребацивању оружја из Босне и Херцеговине у Европску унију.

Италијански новинар је отпутовао у Сарајево како би показао лакоћу којом потенцијални терористи Исламске државе могу да набаве оружје и пребаце га у Европу.

Скривеном камером снимао је сусрет са својом "везом" у Босни и Херцеговини, која га је повезала с продавцима оружја у разним деловима БиХ.

Његова веза из Босне и Херцеговине угостила га је у својој кући, где му је испричала о својој криминалној прошлости у Италији, животу у Сарајеву и о томе како су наводно недавно прокријумчарили 500 аутоматских пушака АК-47 у Холандију.

У прилогу се може видети и како новинар купује стару војну пушку од непознатих особа негде северно од Мостара.

Прецизност те пушке испробао је на локацији 15 километара северно од Мостара, недалеко од насеља Војно поред Неретве. Пушку је пре тога платио 75 евра породици чијим члановима је, као и свим својим саговорницима, сакрио лице.

Осим те пушке, италијански новинар је испробао аутоматску пушку АК-47, ручне гранате, пиштољ, а неке од њих је и купио.

На крају му је тај "домаћин" објаснио како може да прокријумчари оружје у аутомобилу, на које граничне прелазе треба ићи и какав мирис користити да би заварао псе да не открију барут.

Новинар се наводно упутио према граници Босне и Херцеговине и Хрватске код Славонског Брода, одакле је ауто-путем кренуо према Словенији и ушао у Трст.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво