Тензије између Анкаре и Атине због Ердоганове изјаве

Грчка је оштро реаговала на изјаву председника Турске Реџепа Тајипа Ердогана којом се доводи у питање Споразум о границама између две земље. Грчки премијер Ципрас је оценио да је изјава Ердогана опасна по билатералне односе.

Ердоган је јуче поставио питање смисла Споразума из Лозане, мировног уговора из 1923. године којим се регулишу данашње границе између Грчке и Турске, рекавши да су њиме острва "дата" Грчкој.

"Довођење у питање Споразума из Лозане, који је успоставио норме у грчко-турским односима (и) статус кво у Егејском мору и његовим острвима, опасно је за односе између две земље, као и за шири регион", рекао је Ципрас, саопштио је кабинет грчког премијера, а преноси Ројтерс.

Реаговао је и министар одбране Панос Каменос, који је упозорио Турску да не предузима опасне потезе.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи