Експлодирала лабораторија за дрогу у Бронксу, погинуо ватрогасац

У експлозији у једној двоспратној кући у њујоршком кварту Бронкс, погинуо је начелник ватрогасног одреда док је надгледао евакуацију након пријаве да цури гас. Повређено шест особа.

Двоспратна кућа у Бронксу је већ евакуисана и ватрогасци су напустили кућу када је, сат времена касније, дошло до експлозије од које је срушен кров куће, а комади дрвета, цигле и фасада се разлетели по кварту, наводи АП.

Мајкл Фахи, руководилац ове операције гашења који има 17 година искуства у ватрогасној јединици, отац троје деце, погођен је комадом фасаде која га је убила на лицу места, саопштиле су власти.

Њујоршки градоначелник, Бил де Блазио, изјавио је да је ово "жалосна свакодневница са којом се сусрећу њујоршки ватрогасци".

Фахи, који је унапређен у начелника у јуну 2012. године, докторирао је на Правном факултету. Дипломирао је на универзитету у Њујорку 1994. и магистрирао у Центру за унутрашњу одбрану и безбедност.

Ватрогасне екипе су дошле на место догађаја пошто је пријављен квар на гасним инсталацијама, али су затекли лабораторију за производњу дроге.

У експлозији је повређено шест особа,  укључујући четворицу полицајаца.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво