Кина испитује севернокорејску банку

Кинеске власти испитују једну севернокорејску банку због сумње да финансира владин увоз робе која би могла да се користи у њиховом нуклеарном програму, наводе медији у Јужној Кореји.

Дневник Јонганг је навео да власти испитују Корпорацију "Квангсон Банкинг", позивајући се на неименоване изворе.

Лист пише да је наложено затварање те банке према УН санкцијама уведеним као одговор на севернокорејске нуклеарне тестове, али да је она наставила тајно да послује.

Пекинг врши све већи притисак на суседну Северну Кореју да престане са развојем нуклеарног оружја којим крши међународне санкције.

Кинеске власти овог месеца су откриле да испитују компанију за коју истражитељи верују да је Северној Кореји продавала материјал за могућу војну употребу.

У кинеском министарству спољних послова и банкарском регулаторном телу нису желели да коментаришу ове наводе, пише АП.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи