Ухапшен осумњичени за нападе у САД

Полиција у Њу Џерзију је ранила и ухапсила Ахмада Кана Рахамија, америчког држављанина рођеног у Авганистану који је осумњичен за изазивање експлозија у Њујорку и Њу Џерзију током викенда, јавља телевизија Ен-Би-Си, позивајући се на изворе у полицији. Градоначелник Њујорка Бил де Блазио изјавио је да је бомбашки напад у Њујорку акт тероризма.

Бомбаши напад у Њујорку, у ком је рањено 29 особа, био је акт тероризма, изјавио је градоначелник тог града Бил де Блазио након хапшења осумњиченог.

"Имамо све разлоге да верујемо да је то био акт тероризма", рекао је Де Блазио.

Конференција је одржана након што је полиција у Њу Џерсију ранила и ухапсила Ахмада Кана Рахамија, америчког држављанина рођеног у Авганистану, који је осумњичен за изазивање експлозија у Њујорку и Њу Џерсију током викенда, јавила је телевизија Ен-Би-Си, позивајући се на изворе у полицији.

Истовремено, истражитељи су објавили да нема индиција да је осумњичени припадао "некој широј ћелији", наводи АП.

Помоћник директора задужен за канцеларију ФБИ у Њујорку Бил Свини је рекао да се не трага за другим осумњиченим у вези са нападима.

Рахами је ухапшен у Линдену, у Њу Џерсију, након окршаја ватреним оружјем са полицијом. Си-Ен-Ен јавља да је Рахами убачен у кола хитне помоћи на носилима са крвавим завојем на десном рамену.

Полиција га је ранила у ногу а он је успео да рани једног полицајца у руку и да погоди још једног у панцир прслук. 

Рахами је идентификован као осумњичени након што је на једној од експлозивних направа која није експлодирала пронађен његов отисак прста, рекао је виши полицијски службеник за Ен-Би-Си.

Повреде које су Рахами и полицајци добили нису опасне по живот, наводи Ен-Би-Си.

Потрага за Рахамијем завршена је пошто је власник једног локалног бара видео човека како спава у колима и обавестио полицију, рекао је градоначелник Линдена Дерек Армстед.

Када се полиција приближила аутомобилу он Рахами је отворио ватру.

Полиција је потом нашла још трагова који су указивали на Рахамија, на мобилним телефонима који су били повезани са неексплодираним бомбама, наводи америчка телевизија.

"Чини се да он практично није урадио ништа да прикрије трагове", рекао је извор из полиције.

Пре хапшења, ФБИ је објавио да је осумњичени "наоружан и опасан", а гувернер Њујорка Ендрју Куомо је рекао да власти не искључују могућност да је реч о међународном тероризму.

У једном тренутку је накратко био затворен и кампус војне академије Вест поинт, јер се посумњало да је Рахами тамо ушао.

Двадесетосмогодишњи Рахами се сумњичи да је током викенда изазвао експлозију у кварту Челси на Менхетну, у којој је повређено 29 људи, као и да је подметнуо бомбу на траси добротворне трке америчких маринаца у Сисајд парку и бомбу на станици у Елизабету, која је јутрос деактивирана.

Према до сада прикупљеним подацима, чини се да су сва три инцидента повезана.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи