НАТО генерал: Балкан и даље потенцијални извор ратних сукоба

Председавајући Војног одбора НАТО генерал Петр Павел изјавио је да је Балкан још увек потенцијални извор ратних сукоба и поручио да Северноатлански савез мора да поседује способност одвраћања противника и одбране својих чланица, као и већу улогу у борби против тероризма.

"НАТО савез мора да поседује способност, снаге и ресурсе за одвраћање противника и одбрану своје чланице од било какве претње", рекао је синоћ у Сплиту генерал Петр Павел на конференцији за новинаре након конференције Војног одбора НАТО, преноси Хина.

Хрватска агенција наводи да је Павел упозорио на опасности на Балкану оценивши да је ситуација у том делу Европе "далеко од стабилне" устврдивши да "Балкану прети исламски тероризам, али и руски утицај".

"Босна и Херцеговина могла би постати уточиште за тероризам", казао је генерал Павел који је, на питање како процењује развој избегличке кризе ове јесени, истакао да не очекује велике таласе избеглица као што се то догодило прошле године.

Представљајући закључке конференције, генерал је истакао да је састанак у Сплиту био прилика да се окупе начелници генералштабова земаља чланица НАТО, два стратешка НАТО команданата, као и представник Црне Горе, која је добила позивницу за чланство у НАТО, како би "могли да расправљају спровођење одлука које су председници држава и влада донели на самиту НАТО у Варшави у јулу".

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво