Председник Филипина увредио Обаму

Председник Филипина Родриго Дутерте упозорио је америчког председника Барака Обаму да га не пита ништа о вансудским убиствима или ће, како је рекао, тог "кучкиног сина" проклети када се буде срео с њим ове недеље на регионалном самиту земаља југоисточне Азије у Лаосу. Обама сумња у продуктивност састанка с Дутертеом.

Дутерте је, пре одласка на самит у Лаос, рекао да је он лидер суверене земље и да одговара једино филипинском народу.

Рекао је да се Обама мора односити с поштовањем и да му не може постављати питања.

"Кучкин сине, проклећу те на том форуму", запретио је Дутерте за случај да га Обама нешто пита о убиствима више од 2.000 нарко-дилера и наркомана мимо судова откада је покренуо рат против дрога после доласка на власт 30. јуна.

У међувремену, Обама је затражио од свог особља да процене да ли би било продуктивно да се састане Дутертеом.

Обама је то изјавио на конференцији за новинаре у Кини, где се одржава самит Г20, одговарајући на питање да ли намерава да се касније ове недеље састане са Дутертеом у Лаосу на самиту земаља југоисточне Азије односно (АСЕАН).

Обама је рекао да је упознат с изјавом филипинског председника и да је наложио саветницима да утврде да ли би било продуктивно да с њим одржи састанак.

 

 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво