Завршена опсада у Јапану

У јапанском граду Вакајама завршена је опсада осумњиченог за вишеструко рањавање и убиство. Мушкарац који је пуцао у четири особе подигао је руку на себе након 18 сати надмудривања с полицијом.

Опсада у којој је локална полиција држала четрдесетпетогодишњег мушкарца за којег се сумња да је у локалној грађевинској фирми пуцао на четири особе, од којих је једна сместа умрла, док је једна у коми, а преостале две теже повређене, завршена је око 18.30 по јапанском времену.

По извештају јапанског националног сервиса НХК, осумњичени Јасухиде Мизобата након скоро 18 часова надмудривања с полицијом пуцао је себи у стомак. Пренет је у болницу колима хитне помоћи, али у овом тренутку није познато у каквом стању се налази.

Мизобата је извршио злочин у просторијама компаније "Вадај Когјо", чији је бивши упосленик. Након напада, пуцао је и на патролу полиције која га је гонила, да би потом, током ноћи, потражио сигурност у недовршеној згради на једном градилишту, где су га снаге реда опколиле.

Од тог тренутка, Мизобата је сатима одбијао позиве полиције да се преда и повременим хицима из два пиштоља држао специјалце на одстојању, док није одлучио да сам оконча безизлазну ситуацију.

Јапански медији су јавили да је Мизобата у више наврата испалио хице изнад глава полицајаца, те да је био виђен како са цеви на слепоочници размишља о самоубиству. 

Упркос томе што је осумњичени испалио неколико хитаца, полицајци нису узвратили ватру и покушавали су да га речима убеде да положи оружје.

У Јапану, земљи од 127 милиона становника, годишњи број жртава од ватреног оружја може се избројати на прсте једне руке, између осталог, јер се оно строго контролише, па је овај случај изузетно ретка појава.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво