Фицо: Изолација Русије је неприхватљива

Премијер Словачке Роберт Фицо позвао је на сарадњу између Европске уније и Русије и истакао да је против покушаја да се подигне зид између народа Русије и Европе.

"Обећавам да никад нећу уносити антипатију у словачко-руске односе", рекао је Фицо на церемонији у знак сећања на погинуле у словачком устанку у Другом светском рату у Банској Бистрици, а пренела је агенција Тас.

Словачки премијер је подсетио присутне на водећу улогу тадашњег Совјетског Савеза у победи над Хитлеровом Немачком.

"Црвена армија је поднела највећи терет у борби против фашизма", истакао је он.

Фицо је критиковао европске политичаре који говоре о могућности коришћења нуклеарног оружја и навео да је такав став апсолутно неприхватљив.

Он је указао на важност ојачања мира, уместо подстицања атмосфере мржње и тражења новог непријатеља.

 

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи