Каспаров: Путин је најопаснији диктатор

Руски председник Владимир Путин "непријатељ је цивилизованог света" и "најопаснији диктатор" због којег сам отишао из Русије, рекао је руски шаховски велемајстор и бивши светски првак Гари Каспаров.

Каспаров, који је у недељу на Ренесансном фестивалу у хрватском граду Копривници одиграо симултанку на 15 табли, рекао је за Ал Џазиру да је у опасности свако ко се супротстави Путину.

"Не мислим да је Путин само мој непријатељ, он је непријатељ цивилизованог света - најопаснији диктатор, који је показао да не мари за међународне уговоре, међународне границе, сејао је смрт од Сирије до Украјине. Свако ко му се супротставља у опасности је, зато сам отишао из Русије. Сада живим у Њујорку и Хрватској", нагласио је Каспаров, који је пре две године добио хрватско држављанство.

Шаховском велемајстору, који се пре десетак година повукао из активног спорта, на Ренесансном фестивалу у Копривници требало је мање од два сата да победи противнике, а од 15 одабраних, највише мука задао му је деветогодишњи Матеј Задро из Копривнице, који је с њим остао до самог краја.

Каспаров, који је познат по својим уверењима да шах помаже развоју младих, основао је шаховску фондацију и с градом Копривницом склопио споразум о оснивању Шаховске академије.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво