Меркелова позива грађане турског порекла да не "увозе сукобе"

Немачка канцеларка Ангела Меркел позвала је грађане турског порекла који живе у Немачкој да учествују у немачком друштву и не доносе у Немачку сукобе који постоје у Турској.

У Немачкој живи око три милиона Турака, а од неуспелог војног пуча 15. јула у тој земљи расту тензије између присталица турског председника Реџепа Тајипа Ердогана и муслиманског свештеника Фетулаха Гулена који живи у добровољном изгнанству у САД, преноси Ројтерс.

"Стално им говорим да сам ја и њихова канцеларка и да мислим да је важно да им кажем да је то добро и да то буде узвраћено посвећеношћу нашој земљи на тај начин што се сукоб неће доносити у Немачку", рекла је Меркелова у интервјуу телевизији АРД.

Ердоганове присталице демонстрирале су у неколико немачких градова после неуспелог пуча, а политичарима који су против Ердогана слати су мејлови пуни мржње, наводи Ројтерс.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи