Габријел: Кајем се што нисам показао средњи прст и другом руком

Нека размисле шта би они урадили када би се суочили са 12 младих агресивних нациста који су спремни на насиље, поручио је немачки вицеканцелар онима који га критикује јер је показао средњи прст десничарима.

Министар економије и вицеканцелар Немачке Зигмар Габријел, који је јавно показао средњи прст присталицама екстремне деснице, рекао је да је његова једина грешка што није искористио обе руке.

Габријел је навео да његови критичари треба да размисле шта би они урадили да се суоче са 12 младих агресивних нациста који су спремни на насиље, преноси Би-Би-Си.

Немачки вицеканцелар показао је средњи прст групи десничара који су му пришли на улици на северозападу земље. Они су га назвали издајицом и поменули су нацистичку прошлост његовог оца.

Габријел је отворено говорио о свом оцу који је био присталица Хитлерове Нацистичке партије и негирао Холокауст све до своје смрти 2012. године.

Немачки неонацистички активисти поставили су снимак инцидента на друштвене мреже.

На снимку се најпре чује један од десничара како назива социјалдемократу Габријела "издајником", а затим и други који алудира на нацистичку прошлост његовог оца речима "твој отац је волео своју земљу, а шта ти радиш? Ти је уништаваш".

Социјалдемократска партија (СПД) назвала је Габријелов гест "емотивном реaкцијом".

"Очигледно Зигмар Габријел не сматра да овакав гест треба да буде одговарајући облик свакодневне комуникације, али комуникација није била могућа, јер су неонацисти очигледно били спремни на насиље", наводи се у саопштењу СПД-a.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи