Битка за Сирт

Најмање 34 либијских бораца је убијено, а 180 повређено у офанзиви снага владе националног јединства на преостале положаје Исламске државе у Сирту.

Снаге либијске владе националног јединства покренуле су данас последњу фазу офанзиве на преостале положаје Исламске џаве у упоришту те екстремистичке групе у Сирту.

Портпарол медијског центра провладиних снага Реда Иса рекао је да су снаге либијске владе ушле у два последња кварта Даеша (арапске скраћенице за Исламску државу) у Сирту".

"Последња битка за Сирт је почела", рекао је портпарол и додао да око 1.000 војника учествују у последњој фази операције.

Сирт, који се налази 450 километара источно од Триполија, главни је либијски град под контролом Исламске државе која га је заузела у јуну 2015. године.

Провладине снаге ушле су у тај град 9. јуна после офанзиве отпочете 12. маја.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво