Трамп обећао избацивање илегалних имиграната

Председнички кандидат републиканаца Долд Трамп повезао је нелегалну имиграцију са незапосленошћу и обећао да ће избацити стотине хиљада људи без папира првог дана свог могућег председничког мандата у јануару 2017. године.

"Првог дана почећу брзо да протерујем криминалне илегалне имигранте у овој земљи, посебно стотине хиљада оних који су пуштени на слободу под администрацијом Обама-Клинтон", рекао је Трамп у Де Мојну, у централној држави Ајови, на скупу који је организовала локална републиканска сенатрока Џони Ернст.

Републикански кандидат за Белу кућу поновио је да ће изградити велики зид на граници са Мексиком и појачати контроле за проналажење особа без докумената које покушавају да добију социјалне бенефиције или странце чије визе су истекле.

"Ако не контролишемо датум истека виза, наша граница постаје отворена, то је тако једноставно", рекао је Трамп.

Милијардер се обавезао да ће поништити указе председника Барака Обаме који је привремено регулисан боравак стотина хиљада људи и обећао да ће дозволити полицији на границама да "коначно раде посао за који су ангажовани".

"Један глас за Трампа је глас за правну државу један глас за (Хилари) Клинтон је глас за отворене границе", рекао је он у осврту на своју демократску ривалку на предстојећим председничким изборима Хилари Клинтон.

Он је такође поновио свој позив бирачима црнцима, од Детроита до Балтимора, који је почео да упућује последњих дана. Трамп је нагласио да ће само нова економска политика и промена лидера омогућити да се реше проблеми који погађају црне квартове, избацивањем људи који немају папире чиме ће се решити незапосленост.

"Сваки пут кад један грађанин црнац, или било који други грађанин, изгуби свој посао због илегалног имигранта, права тог америчког држављанина су потпуно погажена", изјавио је Трамп.

Трамп међутим још није изнео свој тачан програм за имиграцију. Он је у четвртак рекао да ће га ускоро представити.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво