Мугабе упозорава на арапско пролеће, ухапшено 67 демонстраната

Полиција у Зимбабвеу ухапсила 67 људи после насилних антивладиних протеста у главном граду Харареу. Председник Роберт Мугабе је упозорио опозицију да не покушава револуцију по угледу на арапско пролеће.

Портпарол полиције Пол Нијати рекао је да је пронађена нека од имовине опљачкане током јучерашњих протеста.

Полиција је јуче користила палице, сузавац и водене топове у окршајима са демонстрантима, који су изашли на улице упркос судској забрани окупљања.

Председник Роберт Мугабе упозорио је опозиционе лидере да не покушавају револуцију типа арапског пролећа, преноси државни лист Хералд.

Незадовољство је на ивици кључања због брзог погоршања привреде ове некад просперитетне јужноафричке земље која је сада у економским тешкоћама.

Полиција често користи сузавац и водене топове и отворену силу да растера антивладине демонстрације.

Протести су постали скоро свакодневни у тој јужноафричкој земљи која се бори с лошом економијом и несташицама хране.

Деведесетогодишњи Мугабе је водио Зимбабве од 1980. и инсистира да жели да влада до своје смрти, одбијајући да именује наследника.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи