Велики пожар у филмском студију "Барандов" у Прагу

Повређена тројица ватрогасаца у великом пожару који је избио у филмском студију "Барандов" на периферији Прага. Скоро потпуно су изгореле кулисе средњевековног градића за америчку серију "Најтфол", а густ дим и ватра видели су се и с Карловог моста који је километрима далеко.

Поред кулиса, ватра је захватила и грмље и дрвеће у околини, рекла је дневнику Право ортпаролка ватрогасне службе Павлина Адамцова и додала да је ангажовано седам професионалних и 10 добровољних ватрогасних екипа.

Ватрогасци су у помоћ позвали и полицију која им је позајмила два водена топа, а пожар су гасили и војна цистерна са аеродрома Кбели у Прагу и ватрогасни хеликоптер.

Након два ипо сата борбе, пожар на површини 6.000 квадратних метара је под контролом, а штета се процењује прелиминарно на око 3,7 милиона евра.

Филмски студио "Барандов" спада у најстарије у Европи. Основала га је 1930. година породица покојног председника Чешке Вацлава Хавела, браћа Милош и Вацлав Хавел. Ту често снимају и стране филмске екипе, најчешће из САД, Велике Британије, Француске и Немачке.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи