Клинтон: Нисам радила под утицајем неке стране силе

Кандидаткиња Демократске странке на председничким изборима у САД Хилари Клинтон одбацила је наводе да је због веза страних субјеката са добротворним фондом њеног мужа, током обављања функције државног секретара, била под утицајем неке стране силе.

Мој рад на месту државног секретара није био под утицајем било које стране силе. Политичке одлуке доносила сам на основу онога што сам мислила да је исправно у циљу безбедности Американаца и заштите наших интереса у иностранству, рекла је Хилари Клинтон за канал MSNBC.

Такође је изразила уверење да су и њени сарадници радили адекватно, преноси Ројтерс.

Клинтон је додала да ће, ако буде изабрана, предузети додатне кораке да осигура да не дође до конфликта интереса између њене администрације и фондације коју је основао њен муж и бивши председник Бил Клинтон.

Такође је најавила да фондација тражи партнере за сарадњу.

Кандидат републиканаца Доналд Трамп позвао је пре неколико дана Клинтонове да одмах затворе свој добротворни фонд, оценивши да је Клинтон Фондација "најкорумпираније предузеће у политичкој историји".

Агенција АП подсећа да је фондација недавно објавила да, уколико Хилари Клинтон буде изабрана за председника, више неће примати донације од странаца.

Недавно је Њујорк тајмс објавио да је добротворни фонд Клинтонових добијао десетине милиона долара из земаља које је амерички Стејт департмент оптуживао за кршење људских права - чак и у време када је Хилари Клинтон била државна секретарка САД.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 10. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара