Почела евакуација предграђа Дамаска

Сиријски побуњеници и цивили почели су да напуштају предграђе Дамаска опустошено током вишегодишње опсаде, у оквиру споразума постигнутог са сиријским властима.

Први аутобус с побуњеницима и њиховим породицама, окружен сиријским војницима, појавио се данас поподне у предграђу Дараја.

Споразум гарантује побуњеницима безбедан пролаз у северну провинцију Идлиб, која је под влашћу побуњеника, док ће цивили бити одведени у склониште јужно од Дараје.

Споразум је постигнут касно синоћ, после четири године сукоба, бомбардовања и опсаде државних снага, после чега је југозападно предграђе сиријске престонице остало у рушевинама. За то време дозвољена је само једна испорука хране.

На улазу у Дарају јутрос је чекало око 50 аутобуса, осам кола хитне помоћи и неколико возила Црвеног полумесеца и УН.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи