Експлозија на југоистоку Турске, 11 мртвих

Једанаесторо људи је погинуло а 78 је рањено у експлозији аутомобила-бомбе у месту Џизре на југоистоку Турске, јавља телевизија НТВ. Одговорност за напад преузела Радничка партија Курдистана.

Радничка партија Курдистана (ПКК) преузела је одговорност за данашњи самубилачки напад аутомобилом-бомбом у југоисточном турском граду Џизреу, када је убијено 11 полицајаца.

"Наше камиказе спровеле су акцију у Џизреу и убиле десетине полицајаца", наводи ПКК на свом сајту.

Та групација, коју Турска и њени савезници сматрају терористичком организацијом, редовно увећава учинак својих напада.

ПКК је навео да је овај напад одмазда за "упорну изолацију" затвореног вође странке Абдулаха Оџалана и "недостатак информација" о њему. Напад се догодио јутрос, када је аутомобил-бомба експлодирао око 50 метара од главне полицијске станице у граду Џизре, у провинцији Сирнак насељеној углавном Курдима, у близини границе са Сиријом, навела је турска агенција Анадолија.

Агенција је такође навела да су напад највероватније извели курдски милитанти.

Милитанти ПКК-а извели су низ напада на полицијска и војна возила откако су прошле године обновљени сукоби са снагама безбедности, после краха мировног процеса. У нападима је убијено више стотина припадника војске и полиције.

Турска је била и мета серије напада за које се верује да су их извели џихадисти Исламске државе, а у последњем, прошлонедељном нападу на курдске сватове у граду Газијантепу, погинуле су 54 особе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи