Лидер опозиције повлачи све тужбе против Ердогана

Кемал Киличдароглу, лидер најутицајније опозиционе странке у Турској, одлучио је да повуче све тужбе и притужбе које је покренуо против председника Реџепа Тајипа Ердогана.

Средином јануара турско тужилаштво покренуло је истрагу против лидера водеће опозиционе Републиканске народне партије пошто је председника Реџепа Тајипа Ердогана назвао "инфериорним диктатором".

Киличдароглу је претходно критиковао хапшење турских професора и интелектуалаца који су потписали декларацију осуђујући војне операције против курдских побуњеника на југоистоку Турске.

"Академици који изражавају своје мишљење су притворени, један по један, због једног инфериорног диктатора", рекао је Киличдародглу на конгресу своје Републиканске народне партије.

Он је јавно запитао Ердогана како се усуђује да пошаље полицију на врата тих људи и да их ухапси.

"Реци нам, инфериорни диктаторе, да ли ти част и понос нешто значе? Или ћеш задржати непристрасност и задобити поштовање или ћу те ја сваког дана подсећати шта значе част и понос", поручио је лидер републиканаца.

Тужилаштво је саопштило да се тако не комуницира са председником, а Ердоган је посебно поднео грађанску тужбу против Киличадароглуа због клевете, тражећи одштету од 100.000 турских лира.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво