Пуцњаве на две локације у Остину

Једна особа је погинула, а четири је рањено у центру тексашког града Остин, када је дошло до одвојених пуцњава на две локације. Полиција тврди да пуцњаве нису биле повезане.

Полиција у Остину је саопштила да је у центру тог тексашког града дошло до одвојених пуцњава на две локације и да има више жртава, а навела је и да су обе локације сада безбедне.

Локални медији су објавили, позивајући се на медицинско особље, да је више особа рањено и да су најмање три међу њима пребачене у локалну болницу, док је једна особа убијена, и то жена од 30-ак година, преноси Ројтерс.

Полиција је путем Твитера и Фејсбука нешто пре 03.00 сати по локалном времену објавила да је у току пуцњава у центру и упозорила грађане да не излазе на улице, јавио је АП.

Полиција је пола сата касније, такође у поруци на Твитеру, саопштила да је дошло до одвојених пуцњава на две локације у истој четврти главног града Тексаса и да у инцидентима има више жртава.

"Обе локације су у овом тренутку безбедне", наводи се у поруци остинске полиције, преноси британска агенција, уз напомену да се за сада не зна колико је људи упуцано.

Шеф полиције Остина Брајан Менли саопштио је данас да две пуцњаве које су се десиле током ноћи у том америчком граду нису биле међусобно повезане.

Ројтерс наводи да је полиција првобитно веровала да се ради о једном "активном нападачу", али по речима Менлија "то није био случај".

"На основу свега онога што можемо да кажемо на основу до сада спроведене истраге, ради се о два неповезана инцидента", рекао је Менли новинарима.

 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се