Породилиште у Сирији директно погођено, две жртве

Најмање две особе су погинуле, а више њих је рањено када је директно погођено породилиште у сиријској покрајини Идлиб, у подручју које контролишу побуњеници. Десет жртава у бомбардовању провинције Алеп, тврди Сиријска опсерваторија за људска права.

То је објавила међународна хуманитарна организација "Save the children" која финансира то породилиште, а пренео Ројтерс.

"Још увек се не зна број жртава. То породилиште је једино у кругу од око 115 километара, месечно опслужује 1.300 жена и деце и у њему се роди 340 беба сваког месеца", рекао је за агенцију портпарол те организације.

У међувремену, Сиријска опозициона Опсерваторија за људска права саопштила је да је најмање десет цивила, међу којима петоро деце и три жене, погинуло је у три ваздушна напада на побуњенички град Атараб у сиријској провинцији Алеп.

Опсерваторија је навела да су војни авиони гађали главне саобраћајнице у граду и да се за сада не зна да су нападе извеле сиријске или руске снаге.

У том нападу има велики број повређених али се још не зна тачан број, додаје се у саопштењу.

Најмање 280.000 особа погинуло је у грађанском рату у Сирији започетом у марту 2011. године.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
27° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи