Украјина тврди да Русија има "сајбер оружје"

Савет за националну безбедност и одбрану Украјине тврди да Москва поседује неко "сајбер оружје" које представља претњу за западне државе, објављено је на сајту тог савета.

Како се наводи, на ту претњу упозорио је шеф службе за питања информационе безбедности СНБО Валентин Петров у интервјуу немачкој телевизији ЗДФ.

Телевизијски прилог је био посвећен догађајима из децембра 2015. године, када је једна енергетска компанија у Ивано-Франковској области Украјине саопштила о сајбер нападу због кога је регион остао без струје. Касније је Кијев за инцидент оптужио руске хакере.

Према речима Петрова, "руски напад" је припреман најмање пола године и требало је да демонстрира "поседовање сајбер оружја које ће ставити под знак питања безбедност западне земље".

Он је то назвао алармом за земље са развијеном информационом технологијом.

"Ови догађаји који су се догодили нису усмерени против Украјине, већ су показивање потенцијалних могућности Русије Западу", изјавио је представник СНБО, пренео је Спутњик.

У Москви сумњају у истинитост изјаве о умешаности Русије у сајбер нападе у Украјини.

Прес-секретар председника Русије Дмитриј Песков је указао на "тенденцију да се Русија оптужује за све смртне грехе које се сада дешавају у Кијеву".

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи