Обама позвао демократе да помогну Хилари да победи

Амерички председник Барак Обама позвао је чланове и присталице Демократске странке да помогну Хилари Клинтон да победи републиканског кандидата Доналда Трампа на председничким изборима у САД рекавши да се ови избори не тичу само партијске политике већ саме природе америчке демократије.

Трећег дана Демократске националне конвенције на којој је Хилари Клинтон именована за прву жену кандидата за председника САД, он је Трампа описао као незналицу који се зближава са диктаторима и истакао да су избори у новембру више од одлуке о томе која партија или политика треба да превладају.

"Америка је већ велика, Америка је већ јака и уверавам вас, наша снага и величина не зависи од Доналда Трампа", рекао је Обама алудирајући на Трампово обећање да ће Америку поново учинити великом.

О Клинтоновој је говорио као о кандидату која је више од свих квалификована да га наследи, преноси АФП.

Рекао је да 68-годишња, бивша прва дама, сенатор и државна секретарка зна шта значи бити у просторији у којој се доносе одлуке које ће променити епоху и обележити председнички мандат, попут удара на Осаму бин Ладена.

"Могу с поуздањем да кажем да никада није постојао човек или жена, квалификованији од Хилари Клинтон да буде председник САД. Сигуран сам да када вечерас напустим бину, остављам Демократску странку у добрим рукама", рекао је Обама коме се на бини изненадно придружила и сама Клинтонова.

Раније јуче сенатор Тим Кејн је званично прихватио номинацију за потпредседника и тако постао партнер Клинтонове у председничкој трци.

Трамп је јуче изавао нову контроверзу позвавши Русију да се умеша у председничку кампању и нађе и објави хиљаде мејлова за које Клинтонова тврди да их је избрисала док је била државни секретар.

Клинтонова ће данас, завршног дана конвенције званично прихватити номинацију Демократске странке за кандидата на изборима за председника САД.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи