Русија спремна за посету Ердогана

Портпарол Кремља Дмитриј Песков изјавио је да је руски председник Владимир Путин са члановима Савета за безбедност Руске Федерације разговарао о припремама за посету председника Турске Реџепа Тајипа Ердогана, који долази у Москву 9. августа.

"У контексту припрема за посету турског председника Ердогана планирану за прву половину августа, Путин је информисао сталне чланове Савета за безбедност о недавним телефонским разговорима које је имао с Ердоганом и израелским премијером Бенјамином Нетанјахуом", казао је Песков, а пренео Тас.

Турски председник Реџеп Тајип Ердоган посетиће Санкт Петербург 9. августа, најавио је раније заменик турског премијера Мехмет Шимшек.

"Наш председник је потврдио да ће стићи у Санкт Петербург 9. августа. Ми смо данас овде како бисмо што пре и убрзано нормализовали ситуацију и наше односе, који су поремећени 24. новембра 2015. године", изјавио је Шимшек у Москви на састанку са замеником руског премијера Аркадијем Дворковичем, пренела је агенција Тас.

Турска је у новембру изнад турско-сиријске границе оборила руски војни авион, што је знатно погоршало односе две земље.

Шимшек је такође захвалио Русији за подршку турској влади током покушаја пуча, који је 15. јула извео део војног врха, а турске власти тврде да је покушај свргавања владе организовао муслимански верски вођа Фетулах Гулен, који се налази у добровољном изгнанству у САД.

"Желео бих да вам захвалим за подршку током недавних догађаја у Турској и за то што подржавате демократију и турску владу", поручио је Шимшек Дворковичу.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво