Сандерсове присталице неће Хилари Клинтон

Позив Бернија Сандерса, да се после пропасти његове преткандидатуре уједине иза партијског ривала Хилари Клинтон као председничке кандидаткиње Демократске странке, његове присталице су одбиле да послушају. Други дан узастопно они су изашли да протестују улицама Филаделфије где се одржава партијска конвенција.

Протестовали су пред Градском већницом у подне, а намеравају да се касније придруже групама које протестују због полицијске бруталности и економске неправде. Све групе заједно планирају да оду до сале у којој се одржава конвенција.

Данас је други дан конвенције демократа која се завршава у четвртак, и данас би требало да демократе званично прогласе Хилари Клинтон за своју кандидаткињу за прву председницу САД.

Демонстранти су рекли да их уопште није убедио Сандерсов синоћни говор на конвенцији када је рекао да на основу њених идеја и њеног вођства Хилари Клинтон "мора да постане следећи председник САД".

Сандерс је признао да је разочаран што није победио на партијским изборима за председничког кандидата, али је позвао своје присталице да се сада сви уједине и подрже Хилари Клинтон да победи републиканског ривала Доналда Трампа, са којим ће одмеравати снаге на председничким изборима у новембру.

Сандерс "није никог убедио да гласа за Хилари!", рекао је Грег Грег, болничар из Орегона и додао да ће он гласати за кандидата Зелених, уз опаску да ће "радије гласати за нешто што хоћу и изгубити, него за нешто што неће и победити".

Полиција је синоћ казнила 54 грађанина који су покушали да прескоче ограде конгресног центра где је током конвенције демократа било велике напетости између присталица Сандерса, сенатора из Вермонта и присталица Хилари Клинтон.

Сандерсове присталице разљутиле су се када су "хаковани" имејлови, објављени током викенда, показали да су званичници наводно неутралног Демократског националног комитета током примарних унутарпартијских избора нагињали ка Хилари Клинтон и радили на томе да минирају Сандерсову кампању.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво